Re: Používání kurzů v DE
Pokud převody provádíte přes průběžné položky, pak i tam musíte mít nevyrovnaný zůstatek. Ten pak musíte vyrovnat proti pokladně.
Příklad.:
1.12. - výměna 3000,00 Kč za EUR v bance , kurz 1 EUR = 30,00 Kč.
Příjem do valutové pokladny 100,00 EUR, kurz ČNB dle směrnice 29,50 Kč.
Pokladna Kč: pokladna výdej 3000,00, průběžky příjem 3000,00 Kč
Pokladna EUR: pokladna příjem 100,00 EUR (2950,00 Kč), průběžky výdej 2950,00 Kč,
Rozdíl 50,00 Kč na průběžkách: kurzový rozdíl (režie) +50,00, průběžky příjem -50,00.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 12. 2005 13:25
>Dobrý den, vedu DE a mám hrozný guláš ve valutové pokladně.
>Nakoupím Sk ve směnárně, na dokladu je kurz, kterým vydám peníze z HP pokladny. Do valutové pokladny je příjmu týž den kurzem ČNB a úhradu provedu rovněž kurzem ČNB. Tím mi ale vznikají rozdíly při převodu z HP do VAL. Abych mohla v Pohodě vést val.pokladnu, musím takto peníze přijat. Co s tím? Poradí mi prosím někdo zkušenější? To, že v DE nevznikají kurzové rozdíly už vím, ale když vytisknu pokladní knihu pro valutovou pokladnu, objeví se mi na tiskopise třeba stav Sk k 31.12. - nula
a Kč -13.000,-, což je vlastně rozdíl při převodu peněz nebo pokud den příjmu valut do pokladny a den úhrady je rozdílný.
>Děkuji.