Právě proto, že v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, musíte použít průměr z pravděpodobného příjmu, tedy z příjmu, který by v rozhodném období pravděpodobně měl.
Zákoník práce § 355.
Jste jelen. Kdyby v Potvrzení od předchozího zaměstnavatele měl měsíční mzdu 99.000,-Kč, tak byste nastavila u nového zaměstnavatele hodinový průměr podle mzdy starého zaměstnavatele? Potřebujete nyní vůbec ve mzdovém programu ručně něco nastavovat? Měl dovolenou, nemoc, nebo - k čemu daný údaj v programu bude v tomto okamžiku sloužit? Program, který používáte, neumí propočítat měsíční mzdu podle data začátku pracovního poměru?
Jestli má měsíční mzdu jenom 17.000,- Kč , nemá žádné odměny, prémie a pod. a pracovní dobu má 7 hodin, tak já bych postupovala takto:
Rozhodné období předchozí čtvrtletí - červenec-září.
Kdyby býval v tomto období pracoval, měl by mzdu 3 x 17.000,- Kč a odpracoval by 66 dnů po 7 hodinách, jeho hodinový pravděpodobný průměr by byl 51.000/462 = 110,39 Kč/hodinu.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
6. 11. 2019 9:40
Dobrý den,
může mi někdo poradit?
Zaměstanec nastoupil 7.10. v pondělí, má 7 hodinovou pracovní dobu a měsíční plat 17 000,- Kč.
Jaký průměr mám nastavit v programu? Myslím si že fond pracovní doby pro 7 hodin je 23 dnůx7 hod´=
tj 161 hodin a pak vydělím 17 000/161 a výsledek 105,59 nastavím ve mzdách.
Je to tak správně? děkuji