O.T. Nechci zaplevelovat tuto diskusi, ale domnívám se, že až se někdo bude zajímat o případné doplatky ZP, SP za dobu mezi pracovními poměry, tak Váš příspěvek s názvem "d.j." si jistě neotevře.
Doplácet by neměl vůbec nic, sociální pojištění se odvádí jen z výdělků a zdravotní by platil sám, jen kdyby celý kalendářní měsíc neměl jiného plátce pojištění (zaměstnavatel, stát, Úřad práce...). Ale jako mzdová účetní nebo personalistka byste toto snad měla vědět. A případný dopočet ZP z minimální mzdy v novém zaměstnání by se počítal v poměru k době trvání prac. poměru.
Děkuji za vaše názory a čas, škoda , že v původní verzi diskuze lidé dokázali poradit, ale ti na tuto diskuzi přestali chodit, tady je snaha urazit, ale jsou výjimky!!!, díky!!!, nešlo o platbu pře ÚP, ale o dobu, o kterou přišel díky vyčůranosti bývalého zaměstnavatele, který řešil svátek a zbytek dovolené, vše by bylo jednodušší, kdyby zaměstnanec odešel až koncem měsíce, nicméně jsem se asi špatně vyjádřil, takže ihned reakce , že bych měl vše znát, nevím, zda je tak špatně zeptat se ostatních, zda by nevěděli, o co vlastně šlo, přeji všem hezký víkend a méně zloby
Možná jsem se vás dotkla, ale i v původní diskuzi se často objevila poznámka o tom, co by mělo být např. samozřejmou znalostí mzdových účetních. A rady se vám tady dostalo. To, že si člověk sám platí ZP jen z celého kalendářního měsíce a SP je jen z výdělku opravdu patří mezi základní vědomosti.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
6. 11. 2019 17:03
Prosím o radu, nový zaměstnanec - nástup 1.11., přinesl potvrzení od původního zaměstnavatele, že u něho skončil-zkušební doba - 25.10. Ptal se mě, zda bude muset něco doplácet, nevím, ale příjem bude mít rozhodně vyšší, takže dopočet zdravotního nemusí, sociální ? Navrhl jsem mu, ať se zkusí přihlásit zpětně na úřad práce, ale bohužel to nejde, budou mu chybět dny od 26.10-31.10. na důchod, lze nějak doplatit, aby neměl problém, až bude žádat o důchod? Děkuji,