Tak teď jsem z toho jelen. Možná jen špatně čtu, ale přijde mi, že všude píšou, že se podávají jen rozdíly. Např. https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/ucetnictvi/opravna-dodatecna-ci-nasledna-danova-tvrzeni/
Mockrát děkuji.
Ještě uvedu, že řádné už jsem podal minulý měsíc. Tzn., že tohle není opravné, ale dodatečné.
Toto jsem řešila nedávno, také jsme zaplatili rozdíl a čekali jsme vratku v řádném termínu, je to ale jinak. Podáním dodatečného přiznání před lhůtou pro vrácení nadměrného odpočtu se prodloužila lhůta pro jeho vrácení na 30 dní od dodatečného a teprve potom jsme vratku dostali. Poučení pro příště - nebudeme už podávat dodatečné přiznání DPH takto brzy. Prodáváme často obilí s PDP a ta částka pro nás byla docela důležitá. Lhůta pro dodatečné DP je jiná než pro následné KH, stačí do konce měsíce následujícího po zjištění chyby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 11. 2019 17:50
Dobrý den,
udělal jsem chybu a do přiznání k DPH a do KH jsem neuvedl jednu vydanou fakturu (měl jsem za to, že jsem ji započítal už minulý měsic).
Přišla mi výzva z FÚ k úpravě KH.
Pokud správně chápu, tak podám dodatečné (nikoliv dodatečné opravné) přiznání k DPH a KH.
V původní faktuře jsem měl nadměrný odpočet 5.000,-.
Vydaná faktura, kterou jsem zapomněl dát do přiznání byla za 80.000,- (16.800,- DPH).
Tzn., že rozdíl je 11.800,- (které doplatím).
Prosím, pokud se týká dodatečné pouze rozdílu, projeví se v tom přiznání nějak ten původní nadměrný odpočet? (na jakém řádku?).
Mockrát děkuji.