Re: Nové podoba zveřejnění účetní závěrk
No to mi tedy vysvětlete. Od října pracuji jako účetní v jedné firmě. Nastoupila jsem jako absolventka, takže nemám tušení, co je obchodní věstník. To jako budu muset uveřejnit závěrku naší firmy pro cizí lidi? Nechápu to. Za odpověď díky.
Re: Nové podoba zveřejnění účetní závěrk
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>Doposud se ve věstníku zveřejňoval jen krátký výtah,
>>>>>>>který stál něco kolem 6-7 tis. kč. Tento človíček
>>>>>>>potají přidal formou pozměňovacího návrhu ustanovení,
>>>>>>>kde
>>>>>>>se v tištěných novinách bude muset zveřejnit celá
>>>>>>>účetní závěrka. Jednak je to administrativně
>>>>>>>nerealizovatelné, jednak je tento poslanec
>>>>>>>pravděpodobně osobně
>>>>>>>spojen s firmou, pod kterou bude tato záležitost
>>>>>>>částečně
>>>>>>>spadat, a jednak to bude pro jednu účetní jednotku
>>>>>>>pekelně drahé...podle odhadů až 50.000,-- kč.
>>>>>>>
>>>>>>>Senát to v tichosti schválil dne 08.12.2005, brzy to
>>>>>>>zjistila Komora auditorů. Toto pondělí se auditoři
>>>>>>>dokonce dohadovali, že pošlou stížnost přímo
>>>>>>>prezidentu
>>>>>>>republiky.
>>>>>>>
>>>>>>>A takhle se to dnes dělá.
>>>>>>>
>>>>>>>Nesnáším tyto poslance, kteří pozměňovacími návrhy
>>>>>>>učinili z účetní a daňové legislativy naprosto
>>>>>>>nečitelný
>>>>>>>paskvil. Přestává mě tato práce bavit, asi se začnu
>>>>>>>živit nějakým řemeslem....
>>>>>>>
>>>>>>>mějte se.
>>>>>>No to mi tedy vysvětlete. Od října pracuji jako
>>>>>>účetní
>>>>>>v jedné firmě. Nastoupila jsem jako absolventka,
>>>>>>takže
>>>>>>nemám tušení, co je obchodní věstník. To jako budu
>>>>>>muset uveřejnit závěrku naší firmy pro cizí lidi?
>>>>>>Nechápu
>>>>>>to. Za odpověď díky.
>>>>>rozhodně minimálně zašlete na obchodní rejstřík, kde
>>>>>už to oskenují a dají na internet.
>>>>Jako i letos? To se dělá každý rok?
>>>ano
>>zadejte si do vyhledávače "zveřejnění účetní závěrky"
>>, byly tu o tom nějaké příspěvky
>Tak to tedy pánbůh se mnou a zlé pryč :-) Musí to dělat i firma, která není uvedena v obchodním rejstříku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 12. 2005 14:01
Hezký den,
Copak říkáte na novinku, kterou si namastí kapsu jeden poslanec z nejmenované strany?: nově se bude v obchodním věstníku zveřejňovat celá účetní závěrka!!!
A to díky pozměňovacímu návrhu v novele zákona č. 365/2000 Sb., o informačních systémech státní správy, kde se do Zákona o účetnictví do § 21 odst. 4 na konci doplňuje, že:
"Účetní jednotky uvedené v § 20 zveřejňují účetní závěrku rovněž v Obchodním věstníku".
Doposud se ve věstníku zveřejňoval jen krátký výtah, který stál něco kolem 6-7 tis. kč. Tento človíček potají přidal formou pozměňovacího návrhu ustanovení, kde se v tištěných novinách bude muset zveřejnit celá účetní závěrka. Jednak je to administrativně nerealizovatelné, jednak je tento poslanec pravděpodobně osobně spojen s firmou, pod kterou bude tato záležitost částečně spadat, a jednak to bude pro jednu účetní jednotku pekelně drahé...podle odhadů až 50.000,-- kč.
Senát to v tichosti schválil dne 08.12.2005, brzy to zjistila Komora auditorů. Toto pondělí se auditoři dokonce dohadovali, že pošlou stížnost přímo prezidentu republiky.
A takhle se to dnes dělá.
Nesnáším tyto poslance, kteří pozměňovacími návrhy učinili z účetní a daňové legislativy naprosto nečitelný paskvil. Přestává mě tato práce bavit, asi se začnu živit nějakým řemeslem....
mějte se.