Je snad samozřejmé, že v lednu nebude chodit do práce, když nemá podepsanou novou smlouvu nebo dohodu o změně. Nebo vy by jste v tomto případě šla v lednu do práce? Já teda rozhodně ne.
Jaká nekomunikace ? Jestliže uzavřu něco na dobu určitou, tak potom nemusím vůbec komunikovat. Jen na konci splnit své povinnosti. Když si objednáte 2 noci v hotelu, také neoznamujete, že nebudete prodlužovat pobyt, ani se vás zaměstnanec hotelu neptá, zda nechcete prodloužit. Máte jasně dané podmínky. Potom jen splníte své povinnosti - v hotelu odevzdáte klíče, při skončení PP zaměstnavatel vydá potvrzení o zaměstnání atd. Nechápu, co vás udivuje. To jen my pořád hledáme problémy tam, kde nejsou a zkoušíme je tam vytvořit.
Asi to bude tím, že s dobou určitou se setkávám ve stylu "vezmem ho na rok, když se osvědčí, tak prodloužíme" a ne "tato práce je na rok a pak už nikoho nepotřebujeme".
OT ad hotel - mě se občas ptají, jak se mi tam líbí, jestli nezůstanu déle... A recepčnímu, který se nezeptá, by měl pan hoteliér odebrat prémie.
Tak já si to nemyslím, když se na to podíváte z druhé strany k- pokud budu mít zájem na prodloužení čehokoliv, tak budu iniciovat schůzku a jednání. Jinak za mne doba určitá je doba určitá, žádné coby, kdyby. Jestli vám zaměstnavatel dá pokyn, že pokud se osvědčí prodloužíte, tak byste měla včas reagovat a se zaměstnancem udělat pohovor, zda o prodloužení stojí. Samozřejmě v dostatečném předstihu. U tazatele personalista nebo mzdová (nevím, kdo uzavírá prac. smlouvy, zřejmě takový pokyn nedostal. Hodně mi vadí, když se z lidí dělají bezmozci, kteří ani nevědí, co podepisují.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
27. 11. 2019 8:09
Dobrý den,
k 31.12.2019 mi končí pracovní smlouva na dobu určitou. Musím oznámit svému zaměstnavateli, že nebudu ze své strany prodlužovat pracovní smlouvu? děkuju za odpověď