Postupy podle DP, přeberte si to. viz https://poradna.podnikatel.cz/index.php?topic=13614.0
Ano, děkuji to jsem četla. jen jsem našla i jiné názory. tak mě zajímalo, co na to zdejší odborníci.
děkuji Vám za reakci
Možná by pomohlo, kdybyste si ujasnili, jestli se jednalo o tzv.fyzickou totální škodu= auto přestalo fyzicky existovat( např.shořelo) nebo o tzv.finanční totální škodu = náklady na opravy jsou vyšší než 80 % jeho obvyklé ceny v době nehody , tedy vrak se dá stále považovat za dlouhodobý majetek, takto bych ho nechala v účetnictví a vyřadila ho až po prodeji, klasicky 541/082 daňově uznatelná ZC a 082/022.
Moc děkuji. To mi pomohlo. Termín totální škoda byl použit v likvidačním dopise od pojišťovny, nicméně auto-vrak stále existuje a následně byl prodán. I když za 20% zůstatkové ceny. Do výnosů tedy půjde pojistné plnění, prodejní cena a do daňově uznatelných nákladů daňová zůstatková cena. Bude to tak v pořádku? Moc děkuji.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
3. 12. 2019 9:19
Dobrý den, prosím o radu, jak postupovat v následující situaci.
Autonehoda neodepsaného vozu, pojiš´tovnou řešeno jako totální škoda.
Auto - vrak zůstane v majetku a následně bude prodán.
Můj dotaz, účtuje se v tomto případě jako klasický prodej, vč. dańově uznatelné 541 nebo je potřeba v tomto případě zohlednit daňovou uznatelnost ZC do výše náhrady od pojišťovny?
Moc děkuji za každou radu.