Děkuji Vám.
Tedy DPP by byla asi nejjdednodušší.
Ještě mě napadlo, udělat smlouvu o výkonu funkce jednatele do těch 3000.
A zpracování účetnictví by pak v tom mohlo být?
Ale asi by to bylo zbytečně komplikované.... Díky
Myslela jsem částku, ze které se odvádí jen zdravotní pojištění u jednatele.
Původně byla do 2500,- zvedla se na 3000,- ? Omlouvám se za
případné neopřesné formulování, ale v souvislosti s NOZ se řešily pracovní smlouvy
jednatelů a pokrytí benefitů z firmy jednatelskými smlouvami - symbolockou částkou.
Děkuji za reakce.
Ze 3000 už se odvádí. SP se neodvede, pokud bude mít odměnu sjednanou a zúčtovanou max 2999. ZP se z odměny jednatele odvede vždy ( buď jen z dosažené částky nebo z minima, podle toho, jestli je ještě jinde pojištěný nebo ne). A pokud nemá podepsané daňové prohlášení jinde, může podepsat zde, uplatnit slevu a daň bude nulová. Tu hranici 3000 si pletete s hranicí pro srážkovou daň při nepodepsaném prohlášení ( tzn nepodepsané prohlášení a výdělek do 3000 včetně = srážková daň).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
4. 1. 2020 10:11
Jsem OSVČ a zpracovávám účetnictví a DE pro klienty.
Současně jsem jednatelka firmy, které také budu dělat účetnictví.
Prosím o radu, zda je možné, vystavit fakturu jako osvč pro tuto firmu,
jako to dělám běžně pro ostatní.
Vztah osvč a právnická osoba je běžně jiná, ale nevím, jak je to s tím jednatelem
v tomto případě.
Moc děkuji.