S.r.o.

• (neregistrovaný)

6. 1. 2020 22:31

Dobrý večer přeji,

mám na Vás dotaz. Jelikož je mým velkým koníčkem výroba(šití) kabelek a ozývá se mi stále více lidí s dotazem ke koupi, velmi vážně zvažuji prodej svých výrobků. Mám s.r.o. na výrobu chemických látek a chemických přípravků. Jaké rozšíření bych k tomuto s.r.o. potřebovala? Co by to obnášelo přidat k podnikání k s.r.o. i tyto rukodělné výrobky/kabelky? Kabelky by tedy vyrábělo s.r.o. a zárověň prodávalo. Co bych vše musela oběhat a splňovat? Nebo je jednodušší toto vyřešit jako fyzická osoba na IC?

Moc děkuji za odpovědi, nevím čeho se chytit. P.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 1. 2020 23:47

. (neregistrovaný)

Vy budete zaměstnaná v s.r.o. jako návrhářka, šička, prodejce kabelek?

Výroba chemických látek a chemických směsí nebo předmětů a kosmetických přípravků je podle Přílohy č. 4 k nařízení vlády č. 278/2008 Sb. živností volnou, která spadá pod Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona. Zde záleží na tom, zda má s.r.o. uveden ve společenské smlouvě přímo vypsaný obor činnosti, nebo pouze předmět podnikání Výroba, obchod a služby.. . Pokud má pouze uvedený předmět podnikání (bez podrobností), mohlo by se nahlásit na živnostenský úřad rozšíření předmětu podnikání o cca 3-4 obory činností, které by šlo při návrhu, výrobě a prodeji kabelek využít. Samozřejmě je lepší toto řešit s odborníkem, právníkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).