Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 1. 2020 15:17
Dobrý den, pracuji ve společnosti, kde třídíme časopisy. Moje vedoucí mě většinou posílá na váhu, kde musím za celou směnu ( délka směny závisí na počtu časopisů, směna se pohybuje od 9-18h, průměrně je to cca 13 hodinová směna.) Pokud jsem na váze musím za celou směnu odnosit balík s časopisy, které váží v rozmezí od 7 - 10 kg. (balíky přinést na váhu, zvážit, odnést zpět vazači). Jeden takový titul má cca 10 balíků, takže za jeden titul musím odnosit dohromady cca 70 - 100 kg. Za celou směnu musím takto "odnosit několik titulů časopisů, tj. 10 ks balíků po 7 - 10kg x 35 titulů.. Bohužel v minulém roce jsem měla úraz oka a od obvodní lékařky mám zakázáno nosit těžké věci, protože se mi tím může zhoršit stav očních nervů.. Od lékařky mám vydané i prohlášení, které jsem donesla do práce, ale bohužel i přes to, mě má vedoucí neustále posílá na váhu, kde musím tahat tyto balíky. Prohlášení od mé doktorky ji vůbec nezajímá. Pokud odmítnu, mám odejít domů a mám tzv. áčko, neomluvený den. Když mám dvě áčka, strhávají mi z výplaty 2000,- Kč. Podotýkám, že je tam spousta jiného pracovního zařazení, kde se nemusí těžké věci vůbec tahat. A z pravidla na váhu jsem posílána jen já a dvě další mé kolegyně, ale nikdo z dalších žen ne.. Můžete mi prosím poradit, jak se můžu bránit? Na drahé právníky bohužel nemám finanční prostředky.
Děkuji.