Dobrý den,
při notifikaci do datovky přijde první zpáva typu "že se něco změnilo" (někdo vypsal něco na Vaše IČO) a o něco později druhá zpráva s konkrétními údaji - jméno, rodné číslo, číslo neschopenky, kdo ji vystavil, od kdy je nemoc, jak jsou vycházky ... Buď si to do svého mzdového programu zadáte sama ručně, nebo si to stáhnete jako datovou větu.
Při notifokaci na e-mail přijde jen první zpáva typu "že se něco změnilo" a pro detailní údaje musíte na Portál.
O notifikaci jsem požádala 2.12., žádná potvrzovací zpráva o akceptaci nepřišla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 1. 2020 13:48
Dobrý den, chtěla bych se zeptat:
- když si požádám o zasílání notifikací do DS, posílají na tu žádost nějaké potvrzení, že to bylo akceptováno?
- a to, co pak v rámci toho pošlou v případe DPN našeho zaměstnance DS (říkají tomu "informace"), to bude zaměstnavateli plně nahrazovat původní neschopenku, anebo se tímto jen o neschopnosti dozví a pak se musí stejně přihlásit na e-portal a konkrétní neschopenku si ještě vyhledat podle RČ?
Toto mi stále není jasní, i když jsem o tom něco načetla.
Moc děkuji za vyjasnění.