Dobrý den, ke konci roku jsme měli plno ukončenych PS, u jednoho zaměstnance jsem zapomněla proplatit dovolenou a všimli jsme si toho až z výplatnice..Budeme ji tedy proplácet v dalších výplatách (za leden) .
Zam. budu muset přihlásit na jeden den u ZP a OSSZ z důvodu proplacení,je to tak? Při nahození do programu v lednu mi program nepočítá daň jen odvody zp a ossz..odvádí se z proplacené dovči daň?
Nebo je nějaký jiný způsob opravy?
Předem moc děkuji za rady a čas
Při doplatku bývalého zaměstnance nepřihlašujete a neodhlašujete. Samozřejmě odvody z toho budou, i daň. Pokud nemá pro leden podepsáno prohlášení jinde, může podepsat u vás a uplatníte slevu. Pokud podepsané prohlášení od něj mít nebudete, slevu samozřejmě neuplatníte.
Také doporučuji přepracovat mzdu za prosinec. Pokud zaměstnanec už nemá možnost podepsat u vás za leden 2020 prohlášení (podepsal jinde) a vy mu náhradu až v lednu vyplatíte, bude mít povinnost podat přiznání za r. 2020.
10. 1. 2020 13:41
Dobrý den, ke konci roku jsme měli plno ukončenych PS, u jednoho zaměstnance jsem zapomněla proplatit dovolenou a všimli jsme si toho až z výplatnice..Budeme ji tedy proplácet v dalších výplatách (za leden) .
Zam. budu muset přihlásit na jeden den u ZP a OSSZ z důvodu proplacení,je to tak? Při nahození do programu v lednu mi program nepočítá daň jen odvody zp a ossz..odvádí se z proplacené dovči daň?
Nebo je nějaký jiný způsob opravy?
Předem moc děkuji za rady a čas