Něco podobného. Mailem sdělení, že nemáme nezaplacenou daň z příjmu právnických osob, výzva k zaplacení + pokuta 13 751 Kč. V příloze zřejmě pokyny pro platbu. V mailu podepsána fyzická osoba, mail se ani netváří, že by byl z FÚ.
Jiný mail - připomenutí nezaplacené faktury, částka 14 965,90 Kč. Podepsána FO.
My taky :-)
Ano, částka přesně 14965,90.
No, docela (ne)znalí podvodníci - logo věrohodný, ale že by FS vystavovala faktury...? Naivní.
Tak díky za ujištění, hned se mi to zdálo podezřelé.
Dnes nám přišlo také. Když jsem porovnala e-mailovou adresu se jménem údajného odesílatele u této adresy, není tam ani náznak shody - typické pro podvodné e-maily. Nejdřív jsem omylem přílohu otevřela, tak jsem raději e-mail prověřila ještě dodatečně antivirem, snad v pořádku. Samozřejmě na fakturu z FS jsme také nenaletěli.
Já jsem ale neklikla na žádný odkaz, jen jsem otevřela přílohu - bohužel někteří naši dodavatelé posílají zrovna upomínky tak, že se nám jako odesílatel zobrazí jméno jejich zaměstnance (kterého samozřejmě neznáme) a až po otevření mailu zjistíme, o co jde. A zálohy dat máme automaticky na serveru každý den.
Esetu docela věřím, že nepropustí kdeco.
V posledních dnech jsou rozesílány e-maily, které působí dojmem, že je rozesílá Finanční správa a vypadají jako upozornění finančního řadu na daňový nedoplatek. Finanční správa připravuje podání trestního oznámení na neznámého pachatele.
Dlužník je vyzýván, aby částku uhradil na uvedený bankovní účet, který však v žádném případě není účtem finančního úřadu. Čísla účtů Finanční správy jsou zveřejněna na webu Finanční správy, kde je možné si je zkontrolovat. Navíc účty Finanční správy jsou vždy u ČNB s kódem banky 0710.
Emaily rozesílané Finanční správou mají vždy tvar domény:
...@fs.mfcr.cz.
Neznámé a podezřelé e-maily a zejména jejich přílohy doporučujeme neotevírat a raději je rovnou smazat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2020 13:33
Dobrý den,
nesetkal jste se někdo letos s podivnou (možná podvodnou) fakturou z Finanční správy?
Opravdu záhadné - faktura po splatnosti, Daň 3%, Balance Due: Kč 14 000,-
v textu meilu píšou v.s. nedoplacené faktury........... a nakonec - kliknutím sem stáhnete úplnou
fakturu s fakturačními údaji.. ?????
Samozřejmě nikam neklikáme, ale fakturu z Finanční správy jsem ještě neviděla (logo je opravdu F. správné).
Tak jen pro zajímavost, protože to jsem ještě neviděla......
Hezlý den!