Děkuji, snažila jsem se prostudovat tuto oblast, ale nikde jsem nenašla, jestli smlouva o výkonu funkce musí být uzavřena vždy. Jasně nesmí být pracovní smlouva na obchodní činnost, i pracovní smlouva na jinou činnost nese u jednatele rizika, protože chybí vztah podřízenosti. Ale u nás má majitel pouze pracovní smlouvu na programátora, máme to tedy špatně?
Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 1. 2020 14:44
Dobrý den,
prosím o radu, mám takový trochu zvláštní dotaz. Jednatel s.r.o. má zároveň pracovní smlouvu na pozici programátor a chce jakožto majitel firmy (jediný vlastník), aby mu s.r.o. přispívala na penzijko více než ostatním řádovým zaměstnancům. Je to možné nějak provést? Napadlo mě, že bych mu od nového roku vytvořila novou pracovní smlouvu, kde by měl uvedeno "vedoucí IT oddělení" a do směrnice bych zapracovala, že vedoucím se přispívá tolik a řádovým zaměstnancům tolik.
Prosím Vás zkušené, je toto přípustné?
Děkuji za názory, hezký den.