Děkuji, takže mám nárok na příp. odstupné, i když čerpám neplacené volno? Podle mého se bude chtít odstupnému vyhnout za každou cenu, tudíž si myslím, že mi "vymyslí"práci z domova, ale pochybuji, že za stejnou mzdu, kterou jsem měla před MD, ale na výdělku bych klesnout neměla, pokud se nemýlím..
Neplacené volno nemá vliv. Podstatné je, jestli pro vás najde něco, co máte ve smlouvě jako druh práce a místo výkonu práce. Mzdu máte ve smlouvě?
Dobry vecer,psala jsem,ze by to bylo idealni..ale ja uz pro nej nechci pracovat,uz pred odchodem na MD jsem toho mela dost.Prosim Vas,muzete mi poradit?Mam podanou zadost o neplacene volno do 9/2020,stale cerpam rodicovsky prispevek.Kdyz bych podala vypoved napr. v 2/2020,co to pro me znamena?Musim se nekam nahlasit?
Pokud byste podala výpověď, tak až by Vám skončil pracovní poměr, tak byste oznámila své zdravotní pojišťovně, že patříte mezi osoby, za které platí zdravotní pojištění stát. A to z důvodu, že jste příjemcem rodičovského příspěvku podle zákona o státní sociální podpoře. Nárok na platbu pojistného státem byste měla své zdravotní pojišťovně nejen oznámit, ale i doložit.
Do této kategorie byste patřila do doby, než byste ukončila pobírání rodičovského příspěvku.
Pozor, pokud by poslední rodičovský příspěvek byl nižší jak předposlední rod.příspěvek, tak příspěvky sloučí a pošlou najednou (v termínu předposledního rod.příspěvku).
K datu ukončení pracovního poměru Vás zaměstnavatel odhlásí u ZP jako zaměstnance a nejspíše Vás odhlásí i jako osobu, za kterou platí zdravotní pojištění stát. Tak aby Vám zbytečně nevznikl dluh na zdravotním pojištění.
Buď podáte výpověď /kterou jako zaměstnanec můžete podat kdykoliv i bez udání důvodu/, nebo se dohodnete na ukončení pracovního poměru dohodou. "Výpověď dohodou" je kočkopes, nic takového v Zákoníku práce nenajdete. Podívejte se na § 48 a následující §§ Zákoníku práce (Výpovědní doba atd.).
https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-262
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
20. 1. 2020 14:43
V předchozím dotazu jsem se nepřesně vyjádřila, proto znova...
Prosím o radu. Čerpám neplacené volno z důvodu péče o dítě do 4 let. Provoz, kde jsem vykonávala kancelářskou činnost, byl ukončen, tudíž se nemám kam vrátit. V místě výkonu práce sice zůstala jedna provozovna, jde však jen o prodejnu, kde žádné prostory pro mou práci nejsou. Jak prosím postupovat? Mám nárok na odstupné? Je lepší, abych podala výpověď já? Když jí podám už nyní, musím se nahlásit na ÚP, když ještě pobírám rodičovský příspěvek?