Hlavní navigace

Danove uznatelny/neuznatelny naklad

  • 10 212.158.145.---

    23. 1. 2020 9:53

    Dobrý den,
    dostáváme přijaté faktury za občerstvení, které konzumovali naši zákazníci, pri akci konané v našich prostorech, ktere si pronajali.
    My následně fakturujeme celkové náklady zákazníkům s tím, že k občerstvení si přidáváme marži.
    (DPH u občerstvení účtujeme jak u přijaté faktury tak vydané, což by mělo být v pořádku v tomhle případě.)

    Vystavenou fakturu s obcerstvenim účtujeme na 602.

    Je správné účtovat občerstvení z přijaté faktury na 513 nedaňový účet?

    Děkuji
    Pavla

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 23. 1. 2020 11:59

      stana1 (neregistrovaný) ---.eurotel.cz

      Tak, jak to popisujete, tak by tento náklad měl být daňový náklad. Co se týká účtu 513 - ten nemusí být vždy nedaňový. Kontace na přijaté faktuře by měla být podle textu na faktuře a to buď 50.... zboží nebo 51.... služby.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).