Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 1. 2020 15:05
Zdravím, Vás a prosím o radu. Obě SRO účtují jak A tak B. a přiznám se, že jsem se do toho totál zamotala. Prosím napiš mi někdo zda mam zaúčtování dobře a zda daňové nebo nedańové viz můj níže dotaz mmoc dekuji
mám zápůjčky mezi s.r.o. versus s.r.o. a aby toho nebylo málo tak s.r.o. versus FO(nepodnikatel) a FO(nepodnikatel) versus s.r.o. - všechny varianty
s.r.o. "A" poskytla půjčku 221/378 společnosti S.R.O. "B"- u této firmy "B" zaúčtují 379/221
následně si mezi sebou pinkali peníze ve smlouvě mají celoročně poskytnuté zápůjčky do 1mil. Kč k 31/12/2019 výpočet úroků 3% (obě společnosti účtují - mají každý jiného společníka)
a teď můj dotaz zní
1.) u s.r.o. "A" zaúčtují 562/378 - danove nebo nedanove? - uroky k 31.12.2019 nebyli uhrazené
2.) u s.r.o. "B" zaúčtují 379/662 - danove nebo nedanove? - úroky k 31.12.2019 nebyli uhrazené
3.) FO , která nevede účetnictví půjčila s.r.o. peníze - úroky nebyli zaplacené fyzické osobě - tady prosím bude tedy 379/662 - daňové nebo nedaňove?
4.) a pak s.r.o. - půjčila FO - nepodnikateli úrok 562/378