Ukončení neschopenky zaměstnance

• (neregistrovaný)

28. 1. 2020 13:29

Dobrý den, prosím, už jste se setkali s tím, že vám přišel zaměstnanec do práce po nemoci, ale na stránkách Správy soc.zabezpečení , kam se přihlásím, je veden pod rodným číslem jako práce neschopný, mám ho poslat domů, než se na zmíněném úřadu probudí a pošlou ukončení neschopnosti, a kdo bude hradit zmíněné dny, kdy nechodí do práce a měl by? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2020 14:24

JančaK. (neregistrovaný)

Také mám špatné zkušenosti, vše mi chodí pozdě, zvednu telefon a volám doktorovi abych se ujistila, že nemoc je ukončená, pak zvednu telefon a volám na OSSZ, aby mi potvrdili, že zaměstnanec už je práce schopný. Mají v tom bordel. Zkuste zavolat na OSSZ a uvidíte. Pak prosím napište, abychom se také pobavili :-)))

• 28. 1. 2020 17:54

Lenna (neregistrovaný)

Také jsem se s tím setkala. Zaměstnanec chodí týden do práce a pod rodným číslem na Správě je ještě veden jako nemocný. AŤ žijou E neschopenky...

• 29. 1. 2020 11:58

d.j. (neregistrovaný)

Jde mi o názor, jak z toho, protože, co by se stalo, kdyby měl pracovní úraz, nemám v ruce, že je způsobilý pracovat, když nebude chodit do práce, bude mít A, zajímalo by mě, jak by se řešilo, to musím opravdu nahánět doktory, aby mi po telefonu sdělovali, že zaměstnanec má neschopenku ukončenou? A mohou mi to sdělit po telefonu?

• 29. 1. 2020 14:19

JančaK. (neregistrovaný)

Toto asi musíte řešit s OSSZ, také by mě to zajímalo. Bohužel, já jsem se nic konkrétního nedozvěděla, a to jsem tam byla i osobně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).