Adresa v daň.přiznání

• (neregistrovaný)

28. 1. 2020 17:04

Dobrý den!
    Prosím o radu!
    V zaměstnání jsem v roce 2019 nepodepsala "růžové prohlášení". Můžu si teď podat daňové přiznání, kde si odpočet na poplatníka uplatním?
    A ještě prosím o radu. Mám trvalé bydliště u rodičů a skutečně bydlím jinde. Jaká adresa bude na daňovém přiznání a na jaký fin.úř. podám přiznání? Dle trvalého bydliště nebo dle adresy pobytu
    Děkuji za každou radu. Nikdy jsem daňové přiznání nedělala.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2020 19:31

Vlad

Podat své daňové přiznání samozřejmě můžete. Pokud se týká adresy, na přiznání bude vaše trvalá adresa tj. ta, kterou máte v občance. Vlastní přiznání bude adresováno finančnímu úřadu podle této adresy. Podat ho ale můžete na kterémkoli FÚ, jen je zapotřebí počítat s tím, že nebude-li to "Váš" finanční úřad, pak přeposlání nějakou dobu trvá. Výjimkou je Praha, která spadá pod jeden finanční úřad a tak postačí přiznání podat na kterémkoli pražském územním pracovišti.

• 28. 1. 2020 20:18

. (neregistrovaný)

Pokud jste nepodepsala Prohlášení poplatníka daně a měla sraženou "zálohovou" daň, tak máte POVINNOST podat Přiznání k dani z příjmu FO. To už by nebylo o tom, zda můžete či nemůžete, ale že musíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).