Včera mi EPO ještě při nevyplnění sloupce 21 hlásilo "Nalezené propustné chyby" 501, dnes po odzkoušení bez chyb. Ve výsledku to vyjde stejně, pokud se budeme držet Pokynů, tak máme vyplňovat příslušné číslo odstavce, podle kterého uplatňujeme snížení, resp. zvýšení sazby daně. Z toho mi vychází, že pokud neuplatňujeme (a EPO nehlásí chyby), nemusíme vyplňovat.
zajímavé, že to hlásilo chybu a už ne. Ale každopádně vyplňovat nebudu. Můžete mi, prosím ještě poradit se zálohami na daň? Loni se žádné neplatily, firma měla jedno auto 12 měsíců a druhé auto listopad+prosinec. Platit bude firma teď v lednu celé najednou. Celková výše daně za 2019 je 2300,- Kč. Musí se platit zálohy na 2020?
Děkuji moc
Tak již v loni jste měli povinnost platit zálohy silniční daně cca takto:
1. záloha - splatná k 15.4.
2. záloha - splatná k 15.7.
3. záloha - splatná k 15.10.
4. záloha -splatná k 15.12.
Doplatek -splatný k 31.1.
Možná to teď dá i nějaké to penále.
Ve stejných termínech máte povinnost platit zálohy silniční daně i v roce 2020. Tedy s přihlédnutím k odst. 4) § 33 Daňového řádu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2020 17:16
Dobrý den,
prosím o ujištění u aut s datem první registrace 2005 a 2004 se ve sloupci neuvádí nic, je to tak? Nárok na slevu již není....
Děkuji moc