Pokud nemá daň opravdu hodně vysokou, aby spadl do solidárního zvýšení daně, tak daňové zvýhodnění na děti je stále stejné.
Zdravím, těžko vymyslet lepší odpověď než . tečka. "Přesunout" děti v přiznání je možné, akorát ten kdo je zálohově odečítal měsíčně, získanou slevu zase vrátí - bez sankce. Sleva je stále stejná. Nejdřív to spočítejte bez dětí, ale se všemi nezdanitelnými částkami (některé na druhého přesouvat jde-hypo, některé ne-životní), protože s těmi nejde jít do mínusu.
Taky stojí za úvahu, že při dani nad 30000 Kč se platí zálohy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2020 21:01
Dobrý večer, jsem zaměstnaná a podnikám na vedlejší činnost. V práci mám podepsané prohlášení a slevu na dvě děti uplatňuji já. Ale muž OSVČ by měl platit docela velkou daň, myslíte, že by si on mohl uplatnit v přiznání úlevu na dani a já v daňovém přiznání bych slevu na děti neuvedla a zaplatila daň. děkuji