Výpověď, RZD a sleva na dítě

• (neregistrovaný)

3. 2. 2020 15:58

Dobrý den, od 1.1. 2019 do 7.4. 2019 jsem byla na neschopence. Od 7.4. mám invalidní důchod, k 30.6. výpověď. V červnové výplatě jsem měla proplacenou nevyčerpanou dovolenou. A uplatnila jsem slevu na dítě. Z bývalé práce mi přišlo potvrzení pro manžela, že jsem od července již neuplatňovala slevu na dítě a zároveň žádost o RZD, kterou jsem podepsala. Ale co s těmi měsíci (5), kdy jsem neuplatňovala slevu na dítě z důvodu nemoci a ani manžel neuplatňoval. Může mi zaměstnavatel napsat potvrzení, že jsem těch 5 měsíců neuplatňovala a manžel může slevu uplatnit v RZD? Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2020 16:19

. (neregistrovaný)

Vy jste ale daňové zvýhodnění na dítě těch 5, resp. 6 měsíců uplatňovala. Jen jste ho nemohla využít. Zaměstnavatel Vám nemůže proto napsat potvrzení, že jste 5 měsíců slevu / danove zvýhodnění neuplatňovala.
      Jediná možnost jak nyní daň.zvyhodneni ziskat je, že si podate oba s manželem Přiznání k dani z příjmu a tam si on uplatní daňové zvýhodnění na dítě.

• 3. 2. 2020 16:30

terra (neregistrovaný)

Aha, takže manžel si v daňovém přiznání napíše 11 měsíců a já jen ten jeden? Nebo jak to vyplnit, když budu mít asi potvrzení, že jsem uplatňovala 6 měsíců?

• 3. 2. 2020 16:58

. (neregistrovaný)

Ano. Váš manžel uvede do Přiznání k dani z příjmu fyzických osob 11 měsíců daňové zvýhodnění na dítě a Vy uvedete do svého Přiznání 1 měsíc. Nebo on 12 měsíců a Vy 0 měsíců (ale dítě vyplnit a i ten nulový počet tam doporučuji uvést). A Váš manžel by mohl uvést do textové Přílohy Přiznání, že jeho manželka jméno příjmení r.c. bytem podala své Přiznání, kde uplatnila daňové zvýhodnění na dítě za 1 měsíc / neuplatnila daňové zvýhodnění na dítě.

• 3. 2. 2020 17:13

terra (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Pěkný večer.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).