Pokud jste pracovala po celý rok 2017 a 2018 ve státě EU , se kterým máme smlouvu o zamezení dvojího zdanění, nebyla jste povinna podat DP, pokud tam byla mzda zdaněna. V roce 2019 bych si nechala za únor -prosinec vystavit Potvrzení od vaší mzdové a za leden v EU také a udělala bych si, nebo si dala udělat DP, kde by byly všechny vaše příjmy za rok 2019, postupovalo by se podle Smlouvy o zamezení dvojího zdanění se zemí, kde jste pracovala.
Moc děkuji za odpověď, když nepožádám o vyúčtování daně za rok 2019, nemusím ani podávat DP na daň z příjmu, chápu to správně? Myslím, že peníze , které bych dostala zpět na dani bych hned utratila za zpracování DP. Nemám povinnost podat DP když v roce 2019 odpracováno 1 měs. EU a 11 měsíců ČR. Děkuji Vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2020 19:00
Dobrý den, prosím, v roce 2017, 2018 a lednu 2019 jsem byla na brigádě v EU, od února 2019 pracuji v ČR, naše mzdová dnes měla dotaz, zda budu žádat vyúčtování daně za rok 2019, prý by mě vracela nějaké peníze. Také se mě ptala, zda jsem podávala daň. přiznání za mzdu v zahraničí.
Kolegové mě radí, ať nepožaduji vyúčtování daně, když jsem jako rezident nepřiznala příjem z EU / i když mě ho v EU zdanili/ . Moc prosím, co mám udělat? Jana