Pokud se skutečně stala chyba, mzdová by ji měla napravit v nejbližší výplatě, kdy se o chybě dozví. Ve vašem případě tedy ve výplatě za leden. Pokud nastoupíte na PPM v únoru nebo později, nemůže to váš denní vyměřovací základ nijak ovlivnit. Rozhodné období je 12 ukončených měsíců před nástupem na PPM.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2020 10:45
Dobrý den, mám otázku, jestli a jak se dá napravit, že mi v posledním měsíci loňského roku nebyla započítána dovolená do výplaty. Bylo to v období kolem vánočních svátků. Výplata mi přišla posledního ledna, výplatní pásku jsem ještě nedostala.
Celkově je výplata o dost nižší než by měla. Vzhledem k tomu, že za cca 2 měsíce bych měla nastoupit na mateřskou, tak jestli to dobře chápu, mi bude tato výplata výrazně snižovat průměr pro výpočet příspěvku PPM. Bylo mi ale zděleno, že loňský rok už je uzavřený a nedá se s tím nic dělat. Já ale neměla vůbec šanci to reklamovat. Děkuji za odpovědi.