Zmocnění mzdové účetní k e-neschopence zasláno na OSSZ a co dále?

• (neregistrovaný)

4. 2. 2020 11:33

Dobrý den,
    zaslala jsem přes datovou scházku zmocnění pro elektronickou komunikaci pro účetní, zaměstnankyni, která nemá ani občanku s klíčem, ani přístup do datové schránky, ani elektronický podpis.
    Ze strany OSSZ zatím žádná reakce. Co máme v tomto případě dále udělat?
    Děkuji za radu.
    H. Brázdová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2020 12:13

iva.

Dobrý den, a co by jako OSSZ měla udělat? A jak bude do Portálu nebo datovky vstupovat ta účetní když "nic nemá"? Zařídila si alespoň přístup přes NIA?

• 4. 2. 2020 14:19

iva.

Už jste měli nějaké neschopenky? Pochopila jsem Váš dotaz tak, že čekáte, jestli OSSZ nějak zareaguje - např. že Vám napíše, že to bere na vědomí. Nevím jak v jiných krajích, ale naše OSSZ nepsala nic - v lednu prostě přišla do e-mailu první notifikace tohoto znění:
      "Pro zaměstnavatele ABC, IČ: 0****00 došlo k nové události týkající se pracovní neschopnosti s číslem rozhodnutí 10****12**0****** zaměstnance přiřazeného ke mzdové účtárně s VS 000000****. Podrobné informace jsou k nahlédnutí / ke stažení prostřednictvím služeb pro zaměstnavatele na ePortálu ČSSZ."
      Já mám notifikaci do e-mailu (sekretářka je drbna), takže musím vstoupit do Portálu a data si stáhnout.
      Pokud máte notifikaci do datovky, tam dostanete 2 zprávy - tu první "obecnou" a pak "detailní" (kdo - co - kdy ...), u které si navíc můžete natáhnout do mzdového sw datovou větu (eliminujete chybovost nejen při opisování čísla neschopenky).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).