Trvalý pobyt není totéž co společná domácnost. Může bydlet jinde než rodiče a přesto můžou mít společnou domácnost, což je myslím si většina případů mladých studentů.
Ano, trvalé bydliště a společná domácnost jsou dvě různé věci a tady se vychází z té domácnosti.
To, co tady bude hlavně rozhodovat jsou dvě zcela jiné věci:
- ta škola musí být uznána jako střední (seznam ministerstva školství)
- a v době školních prázdnin po ukončení studia SŠ se už ale zkoumá, zda má "dítě" výdělek zakládající účast na pojištění, ..., takže pokud toto není detailně známo, jak proběhl čas v 7. a 8. měsíci, nelze potvrdit, že nárok na odpočet trvá
Děkuji moc moc za odpovědi, nevěděla jsem právě jak správně posoudit společně hospodařící domácnost. Vím, ze prazdniny se u potvrzené SŠ ještě počítají, když student jeste neni zaměstnán. Veškeré věci na ÚP měl vyrizene, prý mají studenti jeste tyto dva měsíce tzv. ochrannou lhůtu. Do zaměstnání nastoupil v září, takže ohledně daňového zvýhodnění by bylo vše vpořádku, jen mě zmátlo to přestěhování a změna trvalého pobytu, to už jsem si nebyla jistá. Moc Vám děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
7. 2. 2020 10:19
Dobrý den,
prosím o radu, syn zaměstnankyně ukončil studium na střední škole, do zaměstnání nastoupil až v září, ale na konci července se odstěhoval a změnil trvalý pobyt, lze uplatnit daňové zvýhodnění i za měsíc červenec? Velice děkuji.