zkušení, i méně zkušení vidí, že píšete nesmysly. a co chcete slyšet? nepíšete ani v jakém jste regionu, jaká je tam poptávka po účetních, co můžete nabídnout vy, jaké máte znalosti a zkušenosti, certifikáty, zázemí a schopnosti, jak chcete sehnat klienty, jakou máte reputaci v okolí jako účetní, ...
jsou účetní, které klienty odříkají a výdělky mají přitom vysoce nadprůměrné, a jsou "účetní", které nevydělají ani na chleba, a píšou nesmyslné dotazy, na které se nedá relevantně odpovědět.
To „stálé zaměstnání“ bylo alespoň v účetní firmě, kde jste měla jako samostatná účetní tak 5-6 let na starosti kompletní zpracování finančního účetnictví + zpracování podkladů pro dokladové a fyzické inventury + zpracování účetních závěrek + zpracování komplet podkladů pro daňového poradce k daňovým přiznání + zpracování mzdového účetnictví?
A co Výzvy ke Kontrolním hlášením a termíny – tj. Vaše dostupnost pro klienta? Kdy klient vstoupí do datové schránky a je nutno bezprodleně, nejpozději do 5 prac.dnů reagovat na Výzvu od správce daně ke KH? Budete vždy k dispozici?
Počáteční kapitál na vybavení, PC, SW, cca 50.- 80.tis.Kč s tím určitě počítáte. Pojistka „na blbost“ u začátečníků doporučena. A bez spolupracujícího konzultujícího daňového poradce se také v počátcích pár letech určitě neobejdete.
OT. Zatím z Vašeho dotazu to vypadá, že uvažujete jako firmou/zaměstnavatelem opečovávaný zaměstnanec, nedotčený skutečným podnikáním. Nic ve zlém. Podnikání není "HPP" od osmi od pěti od pondělí do pátku, ale od 00.00 do 24.00, 7 dnů v týdnu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 2. 2020 15:49
Dobrý den, jsem na rodičovské dovolené a přemýšlím, zda se dá uživit jako účetní na ŽL jako OSVČ na hlavní pracovní poměr?
Živnostenský list na účetnictví mám. Ale zatím jsem ho využívala při stálém zaměstnání...
Jaké máte zkušenosti?
Děkuji za odpověď.