Děkuji za obě reakce. Omlouvám se, nemohla jsem odpovědět dříve. Jedná se o jednorázovou/jednodenní výpomoc při práci na zakázce (instalace PC, strojů,...). Jestli to má znaky závislé práce si nejsem v tomhle případě jistá, kdyby je tam někdo chtěl hledat, tak je asi najde (?), ale nechceme tím obcházet zaměstnávání, máme stálé zaměstnance, jenom hledáme jednodušší řešení pro výjimečnou situaci, kdy nestíháme.
Děkuji za odpověď. Ano, takhle to chtějí kvůli nedostatku času zaměstnanců, dotyčný "brigádník" (s ověřenými schopnostmi, se zkušenostmi z oboru) by odvedl jednorázově práci u odběratele. Odpovědnost za odvedenou práci bude v každém případě na nás. Ano, také v tom vidím spíš negativa a doporučila jsem jim DPP, nicméně pro svůj klid jsem chtěla zjistit názory jiných zde :-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2020 8:35
Dobrý den, prosím Vás o názor: je vhodné/možné použít pro jednodenního brigádníka smlouvu o dílo? Zdá se mi to pro naši potřebu (spíše jednorázově v jednom měsíci) šikovné, ale nějak se toho obávám, aby se to nebralo jako nějaké "obcházení něčeho". Chceme mít vše v pořádku :-). Děkuji.