Nemá program rozdílné datum pro uplatnění odpočtu DPH?
Zaúčtovat doklad v roce 2019 takto: základ DPH 501/321, odpočet DPH 343/321.
A pouze uplatnění odpočtu v evidenci DPH (a v Přiznání DPH) v roce 2020.
Např. program Pohoda má pro přijaté faktury Datum zápisu, Datum odpočtu DPH, Datum účetního případu, Datum splatnosti, Datum KH DPH.
Je normální, že z důvodu časového posunu nemusí souhlasit stav na účtu 343 na poslední (předposlední) Přiznání k DPH v roce. Dokonce k tomu má SW Pohoda tiskovou sestavu Kontrola pohybu na účtu DPH s přiznání k DPH, kterou přikládám k dokladové inventuře účtu 343.
Zkuste hotlinku Vašeho účetního programu s dotazem, proč se Vám údaje z dokladu roku 2019 a s datem odpočtu DPH 2020 neukáží v Přiznání k DPH za leden 2020.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2020 13:00
Dobrý den, chtěla bych poprosit o pomoc s účtováním, nevím si s tím rady. Omylem jsem zapomněla dát do účetnictví fakturu z května 2019, která byla i v květnu uhrazena. Chtěla bych si v roce 2020 uplatnit nárok na DPH. Napadlo mě zaúčtovat v roce 2019 FP 501/321 a 38./321 a v roce 2020 přes interní doklad... ale s tím si nevím rady. Můžete mi prosím pomoci, účtuji v v money. Předem děkuji.