Nějak se mi to nezdá. Proč máte průměr pro náhrady 143,33 a když si spočítám základní mzdu plus prémie a vydělím počtem odpracovaných hodin, tak mi vyjde 82,62. Já vím, že průměr pro náhrady a spočítaná hodinovka nemůžou být stejné, ale zaráží mě rozdíl více než 60Kč/hod. V čem je problém?
Důvodem vyššího průměru je skutečnost, že prémie zaměstnanec obdrží podle KS dle výkonů firmy v příslušném měsíci. V lednu v důsledku nízkých zakázech byli prémie několikanásobně nižší než v měsících za IV. čtvrtletí, ze kterého se průměr počítal.
Dalším důvodem byly mimořádné odměny, které zaměstnanec obdržel ve IV. čtvrtletí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 2. 2020 18:23
Prosím potřebuji zjistit, jak se počítá zaměstnanci s měsíční mzdou doplatek do minimální mzdy v případě dovolené. Např. když měl dva dny dovolené v měsíci s 21 prac. dny. Spočítám mzdu za odpracovanou dobu (bez náhrady za dovolenou) za 19 dnů a porovnám s poměrnou částí minimální mzdy tj. 19/21 * 14600 = 13210. Pokud mzda za odpracovanou mzdu za 19 dní bude nižší než uvedených 13210 doplatím rozdíl jako doplatek do minimální mzdy.
Je to tak správně i v případě, že by mzda za odpracovanou dobu vč. náhrady za dovolenou (díky vyšší náhradě za dovolenou) byla vyšší než 14600? Nebo v tomto případě doplatek do minimální mzdy nepřísluší.? Příplatky a práci přesčas samozřejmě nezapočítám do výpočtu.