Ano přesně tak odhlásila jsem i na sociálce. 31.3.2019. To znamená, že i když příště nebude mít v roce příjem nad 10.000,- Kč, (bohužel to dopředu nevím) stejně odhlásím až koncem roku? Nebo datem, kdy končí DPP. A evidenční list bude pouze jeden s vykřížkovaným obdobím bez příjmů nad 10.00,- , je to tak ? Děkuji moc
Kromě toho měl být přihlášen zpětně od 1.1.2019, zatímco ELDP povedete až od měsíce, v němž vzniklo pojištění. Odhlašuje se až při skončení dohody, bez ohledu na to, že by už v žádném dalším měsíci pojištění nevzniklo.
ELDP bude veden od 1.3. do 31.12., přičemž pojištěno bude 62 dní a v měsících 4-11 budou X. Ve vyměřovacím základu budou pouze hrubé odměny za březen a za prosinec. V chlívku vlevo dole Výdělečná činnost od bude datum počátku DPP, tedy 1.1.2019.
Vystavte opravu přihlášky a požádejte obyčejným dopisem o storno odhlášky k 31.3. a přihlášky k 1.12. Uveďte v dopise zaměstnavatele, zaměstnance, jeho rodné číslo. Důvod storna bude něco jako nesprávné posouzení vzniku pojištění u DPP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2020 12:51
Dobrý den, prosím můžete mi poradit, zda správně postupuji u DPP.
Dohoda byla uzavřena od 1.1. - 31.12.2019, s tím že nebude nad 10.000,- . Bohužel za měsíc březen se tak stalo, přihlásila jsem na SP a ZP od 1.3. 2019 s tím, že nebude tento limit překročen v roce 2019, jsem opět 31.3.2019 odhlásila (připravila ELDP).
Tento limit byl ale i v prosinci překročen, proto jsem opět 1.12.2019 přihlásila a k 31.12.2019 odhlásila. (připravila ELDP).
Je to takto správně ? Děkuj za pomoc M.