Vzhledem k tomu, že děláme měsíční uzávěrky a nejsme plátci DPH tak chceme mít co nejvíc faktur které fyzicky přijdou např. za leden v únoru zaúčtované do ledna. Ale zároveň už máme faktury za únor. Takže praxe je taková, že se zapisují lednové faktury a když je něco potřeba zaplatit z těch únorových musíme udělat poukaz.
Dělá se to tak kvůli tisku Knihy faktur který se zadává podle čísel. Takže když bychom měli na každý měsíc novou číselnou řadu mohli bychom vše zadávat průběžně a nemuseli by se dělat poukazy ...
Jde mi o to, že náš "odborník od zdroje" který nás má přidělené není schopen mi poradit a odkázal mě na příručku. Proto zkouším jestli s tím má někdo praktické zkušenosti a je to pro program opravdu takový problém nebo je to problém jen pro našeho odborníka na Gordic - protože se mi jeví že ten o tom ví asi tolik jako já...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
12. 2. 2020 18:53
Dobrý den,
používáme program Gordic a chtěli bychom zavést měsíční číselné řady přijatých faktur. Človíček který nám spravuje programy Gordicu mi bohužel nebyl schopný poradit, jen říkal že z jeho klientů to měla jen jedna účetní a ta od toho prý "utekla" a pak mě odkázal na příručku. Myslím že jsem pochopila jak to nastavit, založila jsem Skupiny řad pro každý měsíc, ale bohužel jsem se na to mohla pořádně zaměřit až nyní, takže tam mám zapsané faktury za leden jen s pořadovým číslem a to je problém.
Takže podle mě mám 2 možnosti - nechat to být a nic neměnit (což se mi moc nelíbí) nebo celý leden zadat znovu. K tomu čemu se přiklonit mi chybí informace.
Mohl by mi prosím někdo říct, jestli má zkušenost s používáním měsíčních číselných řad přijatých faktur a jestli s tím byli nějaké problémy?
Nevíte jestli umí Gordic hromadné přečíslování dokladů? Předpokládám že asi ne...
Předem děkuji za Vaše rady a zkušenosti s tímto programem.
Lenka S