Program mi dovolí tento doklad zaúčtovat tak aby datum vystavení byl 2019 a DPH pro uplatnění byl 01/2020. Tak jsem si to i zaúčtovala, jenže pak mi došlo, že mi nebude sedět 343 s daňovou povinností za prosinec. Je to doklad za celkovou částku 3500,-. Extra číselnou řadu na platby kartou nemám, účtuji ne na 321 ale na 325.
To přece nevadí, že nebude "sedět". Např. SW Pohoda má k tomu pěknou tiskovou sestavu Kontrola pohybu na účtu DPH s přiznáním k DPH, kterou přikládám k dokladové inventuře účtu 343.
OT. Po zavedení zálohy na daňový odpočet se nám to stejně celé rozhodí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
13. 2. 2020 8:17
Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu jak zaúčtovat fakturu, která byla placená kartou v roce 2019. Protože jsem tuto fakturu od jednatele neměla, zaúčtovala jsem v bance na 355. Teď mi jí ale donesl a já bych potřebovala vymyslet (zda to vůbec jde) dát do nákladu 2019, úhradu do 2019 a DPH do období 01/2020.Nevím právě přes jaký účet když to je náklad i výdaj roku 2019.