43 hodin má z důvodu montáže, nevymýšlejte blbiny.
Když nevíte, neodpovídejte.
No tak hlavně že jste jí včera zcela bez znalosti situace suverénně odpověděla, že přesčas a náhrada od zaměstnavatele. Kde berete tu jistotu, že se s šéfem nedohodl, že si ty hodiny vyčerpá jako náhradní volno? Když jsem nadnesla tuto možnost, tak jste se na mě nesmyslně utrhla, Vy jedna vševědoucí dokonalá.
Není to problém, pokud jste se na tom se zaměstnancem takto dohodli. Jeden týden odpracoval víc hodin a další týden si tyto hodiny vybral jako náhradní volno.
Aion zřejmě pochopila váš dotaz tak, že na montáži odpracoval víc hodin a další týden nepracoval proto, že jste mu nepřidělili žádnou práci, proto psala o překážce na straně zaměstnavatele.
Naopak Kara1 to pochopila správně, tak jak to bylo vámi myšleno.
S "plánovacím kalendářem" a "měsíčním fondem" pracujeme stále, i mzdové programy musí pracovat s nějakým plánovacím kalendářem pracovní doby a "fondem". Těžko to vysvětlovat někomu, kdo není mzdovka, mzdy nepočítá a nepracuje s docházkovými podklady a mzdovým programem. Tak, jak Aion na původní otázku suverénně odpověděla, aniž by věděla, o co jde, a ještě se na mě obořila, když jsem navrhla jinou možnost, která se nakonec ukázala být tou správnou, to je od ní nabubřelost. Její reakci " 43 h má z důvodu montáže, nevymýšlejte blbiny" stále nechápu. No a co, že 43 h odpracoval z důvodu montáže? Když je montér, tak od pracoval 43 h na montáži, to dá rozum. Jo kdyby šlo o to, že od pracoval 43 h, a v dalším týdnu jen 37, protože mu rozmontovali stroj a nemohl pracovat, to by bylo něco jiného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 2. 2020 20:25
Prosím, zaměstnanec má rovnoměrně rozvrženou pracovní dobu, 40 hod.týdně. Nevadí, když má (z důvodu montáže) v jednom týdnu 43 hodin a v dalším 37?