Zdravím, vyšlo mi to stejně, teda doplatek na bonusu o 2 Kč víc. Srážky - pokud nemáte doručený vedle exekučního příkazu na mzdu i příkaz na jiné pohledávky (nebo jako tomu ex. nadávají), tak bonus srážkám nepodléhá. Ovšem podle exekučním řádu jsou povinní povinní oznámit exekutorovi každý příjem, co dostanou navíc. Jenže co oko nevidí, pokutomet nebolí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2020 14:15
Dobrý den, prosím o kontrolu spočteného ročního zúčtování.
Příjem za rok 2019 – 200235Kč, Pojistné – 67953Kč, záloha na daň 742Kč, vyplacené měsíční daňové bonusy 2709Kč. Zaměstnanec má dvě děti – tz. sleva na děti za rok 2019 – 34608. Vyšlo mi přeplatek na dani 742 Kč a doplatek na daňovém bonusu 16524Kč. Je to tak správně? Přijde mi to hodně. Ale zaměstnankyni byla 67 pracovních dnů nemocná, tak snad je to v pořádku.
Prosím ještě se chci zeptat, paní má srážky z důvodu přednostních i nepřednostních exekucí. Můžu jí to vše vrátit, nebo se něco bude odvádět na exekuce?
Předem moc děkuji.
Hezký den.