Odpověď pro p. Líbu:
Prohlášení poplatníka na rok 2019 jsem podepisovala jako obvykle už během ledna 2019. Pro jistotu jsem však opět vyplnila a přiložila k Žádosti o RZD, kterou jsem zaslala zaměstnavateli i nyní během ledna t.r.
Zaměstnancem jsem byla posledních 6 let, tudíž od 1.1,2019 do 31.5.2019
Po ukončení pracovního poměru v květnu 2019 jsem již nepracovala, neměla jsem žádného zaměstnavatele a žádný zdanitelný příjem.
Co bych tedy ještě měla podepisovat či dokládat?
Podepisovat znovu prohlášení poplatníka bylo nadbytečné. Nenapadá mne, co byste měla ještě dokládat. RZD vám zaměstnavatel může udělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 2. 2020 13:19
Dobrý den, požádala jsem písemně svého posledního zaměstnavatele o Roční zúčtování záloh za rok 2019. Vyplnila jsem a podepsala následující formuláře:
* Žádost o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění .... a
* Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti pro zdaňovací období 2019
Uplatňuji pouze Základní slevu na poplatníka a zdanitelné příjmy jsem měla u posledního zaměstnavatele pouze v 5 měsíců - leden až květen 2019. Má právo ode mne bývalý zaměstnavatel požadovat nějaké další podpisy při nichž je nutná moje osobní účast? Domnívám se, že jsem doložila vše potřebné. Děkuji za odpověď.