Roční zúčtování daně

• (neregistrovaný)

19. 2. 2020 13:19

Dobrý den, požádala jsem písemně svého posledního zaměstnavatele o Roční zúčtování záloh za rok 2019. Vyplnila jsem a podepsala následující formuláře:
    * Žádost o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění .... a
    * Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti pro zdaňovací období 2019
    Uplatňuji pouze Základní slevu na poplatníka a zdanitelné příjmy jsem měla u posledního zaměstnavatele pouze v 5 měsíců - leden až květen 2019. Má právo ode mne bývalý zaměstnavatel požadovat nějaké další podpisy při nichž je nutná moje osobní účast? Domnívám se, že jsem doložila vše potřebné. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2020 18:56

Líba (neregistrovaný)

Kdy jste podepsala prohlášení poplatníka na rok 2019? Do 15.2.2019 nebo do 30 dnů od nástupu? Nebo teď dodatečně? Byla jste zaměstnancem už 1.1.2019? Od skončení pracovního poměru jste neměla jiného zaměstnavatele?

• 19. 2. 2020 21:41

Stella (neregistrovaný)

Odpověď pro p. Líbu:
      Prohlášení poplatníka na rok 2019 jsem podepisovala jako obvykle už během ledna 2019. Pro jistotu jsem však opět vyplnila a přiložila k Žádosti o RZD, kterou jsem zaslala zaměstnavateli i nyní během ledna t.r.
      Zaměstnancem jsem byla posledních 6 let, tudíž od 1.1,2019 do 31.5.2019
      Po ukončení pracovního poměru v květnu 2019 jsem již nepracovala, neměla jsem žádného zaměstnavatele a žádný zdanitelný příjem.
      Co bych tedy ještě měla podepisovat či dokládat?

• 20. 2. 2020 8:02

Líba (neregistrovaný)

Podepisovat znovu prohlášení poplatníka bylo nadbytečné. Nenapadá mne, co byste měla ještě dokládat. RZD vám zaměstnavatel může udělat.

• 20. 2. 2020 8:17

Stella (neregistrovaný)

Ano, také si myslím, ale chtěla jsem mít jistotu, že dokládám naprosto vše potřebné a nebudu muset cestovat 300 km kvůli nějakému dalšímu podpisu...Před­pokládám tedy, že zaměstnavatel mi RZD nejenže může udělat, ale musí... Mnohokrát děkuji za ujištění paní Líbo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).