Ještě doplním, že jsem právě našla další tento výpis (statement), který vypadá uplně stejně (aspon podle mě), ale místo, aby z něj peníze přišly na účet, tak tu částku, která je tam vyčíslená, klient naopak hradil Amazonu...
Tak to už jsem opravdu totálně v koncích !
Ještě jednou moc děkuji za pomoc !
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2020 15:34
Dobrý den,
měla bych obrovskou prosbičku. Četla jsem, že je zde nějaký machr na podnikání přes Amazon, potřebovala bych prosím pomoci. Jsem účetní a klient se rozhodl podnikat přes Amazon, hodil to na mě a já si s tím vůbec nevím rady. Mám tu od Amazonu nějaký přehled, který zřejmě použiji jako fakturu - jsou zde rozepsány poplatky, slevy, celková částka, která přišla klientovi na účet. DPH na tomto přehledu není. Já vůbec nevím jak to vše zaúčtovat a hlavně jak se k tomu chovat z hlediska daní.
Pokud bych mohla požádat o rady, byla bych velice vděčná. Snažila jsem se přečíst vše možné o tomto tématu, ale potřebovala bych spíše rady někoho kdo s tím má zkušenosti (nejlépe z praxe). Samozřejmě dodám více informací.
Moc, moc děkuji.