Ano lhůta pro úpravu odpočtu u nemovitostí je 10 let, k tomu ostatnímu málo informací, zrušila jste jen registraci nebo i živnost?, má nemovitost ZC?, pronájem nemůžete zdaňovat v § 10, ale v§ 9, nemovitost už vlastníte, tak ji nebudete nikam převádět...doporučuji poradu u daňového poradce, kterému dáte kompletní informace.
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Odhlásila jsem se jen od DPH. Živnost mám stále otevřenou.
Nemovitosti jsem letos pronajala na dva měsíce a danila na sedmičce,
myslím když je to ve firmě . Koupila jsem to na IČO. Je to sice moje, ale odepisovala jsem.
Potřebuji poradit jak to vyjmout. Dodanit když jsem odepisovala nebo ......
Moc děkuji za odpověď.
Jak psal Vladík. Vzít všechny papíry a zaplatit si konzultaci u daňového poradce. V kupní smlouvě je uvedeno IČ, v Katastru nemovitostí je uvedeno IČ? Do kdy bude nemovitost zařazena v obchodním majetku podle odst. 4) § 4 ZDP? Během těch x let neproběhly žádné opravy, žádné technické zhodnocení nemovitosti, protože i ty mohly podléhat úpravě odpočtu DPH.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 2. 2020 21:56
Dobrý večer,
Prosím o radu. Před 11 lety jsem si koupila obchod do podnikání. Uplatnila jsem si DPH.
Nyní se mi obchody nedaří a já jsem se odhlásila z DPH. Někde jsem našla, že po deseti letech nemusí vracet DPH. Obchod jsem odepisovala a ještě mám v DE asi osm set tisíc.
Chtěla bych obchod převést na fyzickou osobu a pronajímat. Odvádět daň jako soukromá osoba na 10. Při danění pronájmu v DE musím zbytečně platit ZP s Sociální. Jak to mohu provést aby to bylo správné.
Děkuji za odpověď