Ukončená SS, zaměstnání a sleva na studenta

• 21. 2. 2020 14:31

Dobrý den,
    v květnu jsem ukončila střední školu a 15.6. jsem nastoupila do práce. Mám nárok si dám do daňového přiznání slevu na studena za 5 měsíců tj. ledne - květen nebo i červen, když jsem nastoupila v pulce měsíce do práce nebo nemám nárok vůbec na žádnou slevu. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 2. 2020 14:40

. (neregistrovaný)

Sleva na vlastní studium - důležitý je stav prvního dne v měsíci.
      Kdy přesně bylo ukončeno studium? A jak? A kdy skončil "školní rok"?

ZDP § 35ba Slevy na dani pro poplatníky daně z příjmů fyzických osob
      (3) Poplatník může uplatnit snížení daně podle odstavce 1 písm. b) až f) o částku ve výši jedné dvanáctiny za každý kalendářní měsíc, na jehož počátku byly podmínky pro uplatnění nároku na snížení daně splněny.

• 22. 2. 2020 16:46

Jana (neregistrovaný)

Ještě se zeptám, prosím, když nedoložím potvrzení o studiu a slevu si do daní nedám musím napsat prohlášení, že jsem neměla do května žádné příjmy a že jsem byla studentem abych měla doložený celý ten rok nebo jak to je? Děkuji

• 22. 2. 2020 21:03

EvaLi (neregistrovaný)

Nemusíš nic dokládat a psát prohlášení, mohla jsi se klidně pět měsíců válet někde u moře. Stejně tu slevu na studenta asi nepotřebuješ, když uplatníš základní slevu ve výši 24.840 Kč - ta ti zřejmě příjmy pokryje. A dle tvého data narození poznají, že jsi pravděpodobně studovala. Zdravím

• 23. 2. 2020 14:16

Jana (neregistrovaný)

Děkuji moc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).