Zdravotní pojišťovna - Zaměstnankyně pobírá rodičovský příspěvek? Pokud ano, do kdy ho bude pobírat?
ČSSZ - nehlásil se začátek čerpání mateřské dovolené, nehlásí se ani konec čerpání mateřské dovolené. Údaje o čerpání mateřské dovolené se uvádí do ELDP.
PS. Nepopletla jste si čerpání mateřské dovolené a čerpání rodičovské dovolené?
Hromadné oznámení zaměstnavatele se posílá na zdravotní pojišťovnu, ne na ČSSZ.
Asi jsem napsala špatně : pobírání rodič.příspěvku ukončeno 17.2.2020. / 3 roky dítěte/ Následně požádala o nepl. volno z důvodu péče o dítě. Na zdravotní jsem již nahlásila kódem U k datu 17.2.2020 a ihned od 18.2.2020 kódem L. Je to tak správně ?? Ale na sociálku nevím, zda se píše také a jakým kódem ?
Zaměstnankyně nepožádala v lednu 2020 nebo v únoru 2020 o prodloužení pobírání rodičovského příspěvku o pár měsíců, aby dostala od státu o 80.000,- víc? Viděla jste Rozhodnutí Úřadu práce o zániku nároku na dávku státní sociální podpory?
Pobírání rodičovského příspěvku od státu nesouvisí s čerpáním rodičovské dovolené u zaměstnavatele. Mohla ukončit čerpání rodičovské dovolené a stále dále pobírat rodičovský příspěvek až do věku 4 let věku dítěte. Jste si 100% jistá, že pobírání RP bylo ukončeno 17.2.2020? Není obvyklé, aby pobírání rodičovského příspěvku končilo u dětí mladších 4 let uprostřed měsíce jen z důvodu, že dosáhli věku 3 let.
Informace k ČSSZ / České správě sociálního zabezpečení / jsem již psala. Podívejte si na formulář "Oznámení o nástupu do zaměstnání (skončení zaměstnání)", zda tam najdete něco k oznámení k nástupu na rodičovskou dovolenou. https://eportal.cssz.cz/web/portal/tiskopisy-onz#
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 2. 2020 18:40
Dobrý večer, prosím mzdové účetní. Nemohu najít a nejsem si jistá..Vrácení z MD jský kód a nástup na nepl.volno z důvodu péče o dítě do 7 let věku a potom kód vrácení a nástup do zaměstnání.... Hromazdé oznámení na sociálku ?? Zdr.poj. jsem našla. Děkuji předem Jani