Děkuji moc,já jsme si to myslela, že to má být na 325...počítač mi to ve mzdach takhle vyjíždí....... takže na konci roku budu mít n 325 zůstatk,protoze zse to platí k 1 v mesici,ale vyplata je vlastne placena až další měsíc?......nebo toho 1.2 to mam dat jeste 527/221 a az v březnu to bude jako ze mzdy?.....
Řešíte platbu příspěvku od zaměstnavatele na účet pojišťovny, nebo platbu pojištění, kterou strhne zaměstnavatel zaměstnanci?
Moji klienti posílají na účet pojišťovny v lednu PLATBU příspěvku, která se zúčtuje v lednové mzdě zaměstnance. Vše mají klienti ošetřeno tak, aby to pro ně bylo daňově uznatelné (ZDP 24/2/j/5). A platby probíhají tak, aby platby byly u zaměstnanců osvobozeny od daně z příjmu FO.
agenda Banka cca 15.1. 379/221
agenda Ostatní závazky 31.1. 52x/379
V bance s vyjímkou bankovních poplatků neúčtuji do nákladů nic.
Od kdy se zavázal zaměstnavatel přispívat? Na základě čeho? Budou příspěvky pro zaměstnavatele daňově uznatelné?
Zavázal se zaměstnavatel přispívat - posílat platby příspěvků na životní pojištění zaměstnanců od ledna 2020? Neměli by pak mít zaměstnanci uvedeny platby příspěvků již ve mzdách za leden, resp. ve mzdových listech ve sloupci leden 2020?
Má to zaměstnavatel ošetřené podle ZDP 24/2/j/5? Uzavřel například se zaměstnanci dodatky pracovních smluv? Pokud ano, od kdy se ve smlouvách (dodatkách) zavázal poskytovat platby příspěvků? Od ledna, od února,..?
Pokud se zavázal posílat platby příspěvků od ledna 2020, tak interním dokladem zaúčtujete 31.1.2020 52x/379. V bance lednovou platbu příspěvku 379/221.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 2. 2020 14:33
Dobrý den, mám prosbu, zaměstnavatel se rozhodl platit zaměstnancům životní pojištění v lednu to poslal zaměstnavatel z účtu přímo bez mezd a v únoru je to již na vyplatní pásce v lednu jsem to zaúčtovala 527100/221100, ale v únoru mi to vyběhne na 527100/331 a ted si nejsem jistá jestli je to tak správně. platba proběhla v bance už 1.2.2020, ve výplatní pásce bude za únprpvpu výplatu v březnu, tak nevím jak účtovat,protože tímto zpusobem mi to zustane viset na 331 do dalsijho mesice a porad dokola....děkuji moc za odpovědi.