Daňové zvýhod. manžel OSVČ

• (neregistrovaný)

26. 2. 2020 8:20

Dobrý den, prosím o radu : zam-kyně si od 2/2020 uplatňuje 2 děti. Manžel je OSVČ, nechala jsem si od něho podepsat prohlášení že "není nikde zaměstnán, je OSVČ a že nebude od 1/2020 děti uplatňovat." (Za r. 2019 si je uplatnil v přiznání on, manželka ne.) Je toto prohlášení dostačující? Jsou v rozvodovém řízení, společnou domácnost zatím mají,
    rozhodnutí komu svěřeny děti zatím ne. Děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 2. 2020 8:30

. (neregistrovaný)

Kdyz už jste si vyžádala Čestné prohlášení od osoby, která nemá vůbec žádný vztah k firmě a kde nemáte zákonný důvod od ní toto prohlášení chtít (Zákon o daních z příjmů nic takového v paragrafu 38l nevyžaduje), tak máte toto dobře ošetřené s ohledem na GDPR? Souhlas se zpracováním osobních údajů, souhlas s archivací osobních údajů atd.?

• 26. 2. 2020 8:45

J.V. (neregistrovaný)

Takže jsem to prohlášení neměla požadovat? Má mi stačit pouze to co manželka napsala
      do prohlášení?? Díky

• 26. 2. 2020 9:15

. (neregistrovaný)

Je takovéto čestné prohlášení uvedeno mezi doklady, kterými zaměstnanec prokazuje svému zaměstnavateli nárok na daňové zvýhodnění při stanovení záloh nebo daně? ZDP § 38l, D-22.
      Pokud jste si ho již vyžádala (žádný zákon ho po zaměstnavateli nevyžaduje) a obsahuje osobní údaje cizí osoby, musíte dle mého názoru gdpr začít řešit.

• 26. 2. 2020 9:51

xy (neregistrovaný)

vzácní to lidé, když i v rozvodovém řízení žijí ve společné domácnosti :-) to se hned tak nevidí. a je divné, že takoví lidé nejdou cestou smluveného rozvodu. protože tam nesplňují podmínku, že spolu déle než šest měsíců nežili.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).