Paní Tečko, s tím jste mi nedávno radila, jak naúčtovat do programu. Kopíruji Vaší odpověď níže. Já jsem nakonec řešila s helpdeskem a poradili mi, že v našem programu existuje doklad o použití a ten účtuje pouze DPH bez ZD, ZD však vstoupí do přiznání do ř. 1 i do KH, takže jsem v EPU částku na ř. 1 odečetla a přehodila na ř. 45 s mínusem, o stejnou částku upravila KH.
"Pokud musíte do řádku 45 Přiznání k DPH zadat ručně, tak bych asi zvažovala tyto možnosti účtování
- možnost A
1) Manko 549/504
2) DPH z manka 549/343
- možnost B
1) Manko 549/504
2) DPH z manka -343/-549"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 2. 2020 12:50
Prosím moc o radu.
V roce 2019 jsem zaúčtovala manko ve výši 32245,99 na účty MD 549/ D 112. Jelikož už mám ukončený rok a je to bezvýznamná částka tak po pokynu daňové poradkyně mám DPH z manka odvést až 02/2020. Jenže teď nevím jak to mám provést. DPH mi vychází 6771,66 Kč a nevím jak zaúčtovat abych ho dostala do příznání DPH. Mělo by to být částka 6771,66 Kč MD 549 a DAL 343? Když jsem to takto zkoušela tak mě systém nepustí, protože nemám žádný základ k DPH. Prosím setkal se s tím někdo nebo popřípadě neúčtuje někdo v systému Karat. Na podpoře mi samozřejmě ještě neporadili.