Solidární zvýšení daně podle § 16a ZDP vyšlo i po přepočtu ve formuláři Přiznání k dani z příjmu FO?
Údaje z Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti se uvádí do
2. ODDÍL – Základ daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti (§ 6 zákona)
+ 6. ODDÍL – Placení daně ... řádek 52. Úhrn sražených záloh na daň z příjmů ze závislé činnosti
Do Přiznání 4. ODDÍL – Daň celkem se uvádí vypočtená daň. Ne údaje z Potvrzení od zaměstnavatele.
Vyplňujete daňové přiznání v EPO?
https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/epo2/uvod/vstup_expert.faces
Členské příspěvky - uvádíte částku zaplacených příspěvků, jedná se o jednorázový příspěvek (zaplacený v roce 2019), nebo měsíční příspěvky, kdy část příspěvků byla zaplacena v roce 2018 a část v roce 2019?
Potvrzení od odborové organizace - uplatnit si může jako nezdanitelnou část základu daně "zaplacené členské příspěvky zaplacené ve zdaňovacím období". Zdaňovacím obdobím je v tomto případě kalendářní rok 2019. Neopravili by Vám Potvrzení tak, aby v něm byly příspěvky zaplacené jen v roce 2019?
Ještě k tomu mám jeden dotaz, Mám potvrzení od odborové organizace, ale je na něm uvedeno, že zaměstnanec zaplatil v období 12/2018 - 11/2019 částku 2225,- Dá se to použít? je mi to divné, že to není za celý rok 2019.
Moc děkuji za pomoc. Z.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 2. 2020 17:56
Dobrý den, prosím o radu. Dělám si přiznání FO nepodnikatele. V jednom měsíci jsem dosáhla na solidární dan. V potvrzení o zdanitelných příjmech je uvedeno jen číslo měsíce, ve kterém to bylo, ale nikoliv částka.
V přiznání je na výši solidární daně kolonka. Musím dan rozepsat kolik byla dan zálohová a kolik solidární?
Má to na něco vliv? navíc když to v těch příjmech není vidět, nebude to FÚ vadit?
děkuji Z.