Máme zhruba 13 odběrných míst, v září přišly od Čezu mimořádné vyúčtovací faktury a já je úplně zazdila a odhadovala spotřebu od dubna, kdy byly klasické vyúčtovací faktury.
Tím vznikl tak velký rozdíl. Myslíte tedy, že nemusím podávat dodatečné přiznání?
Vychází mi doplatek daně kolem 12 tis.
Děkuji
Opravit účetnictví roku 2018 pokud je již uzavřené a proběhlo např. u s.r.o. schválení účetní závěrky, účetního výsledku hospodaření valnou hromadou společnosti, nepůjde.
Pokud budete chtít chybu napravit, tak v dalším aktuálně otevřeném účetním období.
Zde bych doporučila prostudovat problematiku "Opravy chyb minulých období".
+ Zákon o účetnictví
odst. 7) § 17 Zákon č. 563/1991 Sb.
Dodatečná přiznání k dani z příjmu - u klientů doporučuji nechat zpracovat dodatečné přiznání k daním z příjmů daňovým poradcem. Připravím a zpracuji vše, co se týká účetnictví, zajistím vše ohledně oprav chyb minulých období vč. zápisů do Příloh v účetní závěrce, úprav ve Výkazech účetní závěrky atd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2020 10:48
Dobrý den, prosím o radu, jak přesně postupovat při dodatečném přiznání z příjmu FO za rok 2018. Zjistila jsem chybu při odhadu spotřeby, do nákladů jsem dala asi o 100 tis víc než mělo být.
Jak to správně opravit v účetnictví roku 2018?
1) inter. dokladem ponížit odhad 502/389
2) ?
dál nevím
děkuji