poslední zaměstnavatel mě odmítl, že si mám sama podat DP a tam mi tu daň vrátí,,. tzn. teď jsem v bezvýchodiskové situaci, lehčí o 1920Kč a žádat FÚ nemůžu a vykuk zaměstnavatel už mi také nepomůže neboť je pozdě na roční zúčtování (do 15.2.) ???
Proč tedy je v zákonu psáno, že pokud byla mzda měsíční dostatečně vysoká nemusí DB vracet... a DP podat tedy nemůžu...? opravdu už s tím nic nezmůžu pro nás je to hodně pěněz..
Proč Vám nový zaměstnavatel v prvním měsící neuplatnil slevu na poplatníka? Pokud to bylo neoprávněné, mohla jste výpočet a výši mzdy u zaměstnavatele reklamovat.
jedná se o agenturu práce a tam mi bylo řečeno, že mi to pak vrátí FÚ při podání DP, Když jsem pak šla na agenturu žádat ve lhůtě do 15.2. o roční zúčtování daně stejně mě odkázali na DP. Bohužel jsem se nedokázala s něma hádat a tak jsem to chtěla řešit jak mi řekli DP... Tzn. už opravdu nic nemůžu s tím udělat?
Přes přiznání, tak jak bylo už napsáno, nelze řešit, musela byste všechny vyplacené bonusy vrátit, pokud váš celoroční příjem byl menší než je zákonem dané.
Kdy přesně jste nastoupila do práce a kdy jste podepsala prohlášení poplatníka a uplatnila děti a doložila všechny potřebné doklady?
Pokud vám zaměstnavatel neoprávněně nevyplatil bonusy, musela byste chtít po něm opravu, kterou zaměstnavatel provede, pokud neuplynuly 2 roky od konce lhůty pro podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období, v němž rozdíl vznikl.
do poloviny června jsem pracovala u prvního zaměstnavatele (konec smlouvy byla na určito 30.6.) protože jsem si našla práci novou (abych nezůstala bez příjmu-živím dvě děti), ve které chtěli nástup od 15.6. ukončila jsem PP dohodou k 14.6. a nastoupila do nového zaměstnání 17.6. Dali mi podepsat prohlášení, ale protože už na červen jsem uplatňovala slevy a bonusy u prvního zaměstnání tak u nového mi automaticky napsali slevy až od července, s tím, že o vrácení te daně si mám pak zařádat v DP. V tomto zaměstnání jsem skončila 8.8. a pak už jen ÚP. Když jsem šla na firmu (agentura práce) žádat o provedení ročního zúčtování daní, majitel(arogantní) mě vyhodil s tím, že si mám sama podat DP. Vím, že na bonusy nesplňuji roční příjem, jen jsem chtěla vrátit daň za červen, myslím, že mám na to nárok, bohužel když podám DP budu muset vracet bonusy.... pokud jsem to pochopila??? Omlouvám se, včera už jsem neměla internet, budu vděčná za odpoveď - pokud se někdo najde
Zaměstnání v červnu nebyla souběžně, takže podávat daňové přiznání nemáte povinnost. Na RZD od posledního zaměstnavatele jste měla nárok, pokud jste to v prohlášení do 15.2. (letos do 17.2.) podepsala a potvrzení o zdanitelných příjmech od předešlého zaměstnavatele doložila. Takže se zkuste hádat, ještě by vám RZD stihli udělat. Možná bych zkusila kontaktovat nejdřív mzdovou účetní než majitele. Ta by mohla mít víc pochopení. Moje děti a jejich přátelé při studiu neměli v tomto směru s agenturami práce dobré zkušenosti. Většinou jsem jim dělala DP, protože RZD jim neudělali. To víte, víc práce a ještě vyplácet přeplatky!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 3. 2020 14:07
Dobrý den, prosím o radu jak vyplnit DP zaměstnanec (pouze P ze zaměstnání) vždy mi vznikl nárok měsíční na DB (dvě děti samoživitelka) mzda více jak 7000,-/měs. Po změně zaměstnání mi nový zaměstnavatel v prvním měsící neupl slevu na popl. tím mi vyšla daň 1920Kč. Teď chci formou DP tuto daň vrátit bohužel nevím jak uvést v DP bonusy když roční příjem je menší 80100Kč protože jsem byla vedena i na ÚP. Avšak měsíční bonusy bych vracet neměla tak nevím jak na ty kolonky jestli vůbec DB tam uvádět ...? děkuji moc