Hlavní navigace

Rodičovská a daně

  • (neregistrovaný)

    5. 3. 2020 14:22

    Dobrý den,
    leden až srpen rodičovská dovolená v původní práci.V srpnu podepsaná dohoda o zkončení pracovního poměru v původní práci.Od září nástup do nové práce.Mám potvrzení o zdanitelných příjmech z nové práce(září-prosinec).V původní práci žádný příjem(leden-srpen).Co prosím doložit k daňovému přiznání za období od ledna-srpna?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2020 15:44

      Líba (neregistrovaný)

      Měla zaměstnavatele. Neměla by doložit Potvrzení o zdanitelných příjmech, i když nulové?

    • 6. 3. 2020 7:23

      Petra (neregistrovaný)

      No to si právě nejsem jistá,proto se ptám,zda někdo nevíte.Podle mě bude chtít finanční úřad doložit ten zbytek roku(leden-srpen)

    • 6. 3. 2020 8:18

      . (neregistrovaný)

      Správce daně může požadovat doložit vlastně cokoliv. Zda bude požadovat, případně co přesně bude požadovat - to Vám dopředu zde pravděpodobně nikdo neřekne.
      Nechala bych na rozhodnutí klientky, co chce dopředu přiložit ke svému daňovému přiznání. Zda bude chtít přiložit Potvrzení o příjmech za období, kdy u zaměstnavatele čerpala rodičovskou dovolenou a neměla od tohoto zaměstnavatele žádné příjmy, nebo zda bude chtít do textové přílohy DAP uvést, že v období od - do neměla žádné zdanitelné příjmy. Či že v období od - do měla pouze příjmy od daně osvobozené / písm. i) odst. 1) § 4 ZDP / v případě, že pobírala rodičovský příspěvek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).