DP a daňový bonus, poraďte prosím

• (neregistrovaný)

5. 3. 2020 19:53

Dobrý večer,
    pracovala jsem loni jen 3 měsíce, mám potvrzení o zdan. příjmech a zbytek roku jsem byla na úřadu práce. V DP mi vrátí slevu na dani i daňový bonus na dítě za celý rok?Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 3. 2020 20:12

xJ (neregistrovaný)

Pokud jste za ty tři měsíce měla hrubý příjem 80.100,- Kč, tak ano.

• 5. 3. 2020 20:16

. (neregistrovaný)

Uplatňovala jste v zaměstnání daňové zvýhodnění na dítě? Obdržela jste daňový bonus?
      Měla jste roční příjem ze zaměstnání vyšší než 80.100 ,- Kč ?

• 5. 3. 2020 21:05

. (neregistrovaný)

Pokud podáte Přiznání k dani z příjmu FO a budete mít zdanitelné příjmy pouze ze zaměstnání, tak z důvodu nízkého příjmu nejen že Vám daňový bonus na dítě za celý rok nedoplatí, ale ještě budete muset daňový bonus, který jste obdržela v zaměstnání, vrátit.
      Slevu na dani na poplatníka Vám také nevrátí, protože jste (pravděpodobně) žádnou daň nezaplatila = není z čeho vracet.

Zákon o daních z příjmů § 35c
      (4) Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6 nebo 7 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy. Do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené, příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně s výjimkou příjmů, u nichž se uplatní postup dle § 36 odst. 7 nebo 8 a příjmy, které jsou podle § 38f vyjmuty ze zdanění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).