K dokládání potvrzení ze zaměstnání - ze stránek ČSSZ
"OSVČ není povinna dokládat důvody pro výkon vedlejší samostatné výdělečné činnosti, které ČSSZ vede ve své evidenci nebo má možnost si tento údaj obstarat v elektronické podobě - viz níže. ČSSZ je povinna tyto důvody zveřejnit."
https://www.cssz.cz/web/cz/definice-a-druhy-svc
Přehled povinně i nepovinně dokládaných důvodů pro výkon vedlejší činnosti
https://www.cssz.cz/web/cz/prehled-povinne-i-nepovinne-dokladanych-duvodu-pro-vykon-vedlejsi-cinnosti
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
6. 3. 2020 11:33
Dobrý den, moc prosím o konzultaci, přišel za mnou soused s prosbou o zpracování Daˇovéhopřiznání, prý má jen4 faktury, a tak jsem po něm chtěla živnostenský list (většinou zde na dědině pronajímají byt, nebo dům)
A on mi druhý den přinesl Rozhodnutí podle ust. par.3 odst. 1 zákona č. 36/1967 Sb. o znalcích a tlumočnících....přinesl také potvrzení o příjmu ze zaměstnání, takže - to znalectví má jako vedlejšku...
Teď přemýšlím, že mu vše vrátím a pošlu ho za daňovým poradcem. Zkusila jsem si najít podle Živnostenského zákona pod co to spadá, ale to tam vůbec asi nepatří.
Jen na upřesnění pracovala jsem jako účetní ve spol. s.r.o. a dělala kromě účetnictví i mzdy a několikrát jsem se nechala přemluvit zaměstnanci (měli hypotéky a příjmy podle par. 7 nebo 9, zákona o dani z příjmu) a udělala jim přiznání. A netuším jestli sociální a zdravotní platí, nebo je to o nich úplně jinak.
Ale o tomhle nevím nic, a netuším jak to vlastně zařadit...
Děkuji moc za pochopení a pomoc
Blanka