Mladší dítě v DAP muže 10 měsíců (narozeno v březnu 2019) jako první v pořadí
Starší dítě v DAP ženy 2 měsíce (ještě nebyla vdaná) jako první v pořadí
Starší dítě v DAP ženy 6 měsíců (ještě nebyla vdaná) jako druhé v pořadí
Starší dítě v DAP muže 4 měsíce (bylo vyženěné po srpnu 2019) jako druhé v pořadí
Podle předchozí diskuze neměla žena dostatečně vysoké příjmy a bude v DAP přijaté daňové zvýhodnění vracet.
A mohu se prosím ještě zeptat? Pokud by se dělalo muži RZD v jakém pořadí by bylo jejich společné dítě? Druhé? Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Kterými nezdanitelnými částkami si můžete snížit základ daně za rok 2025?
Finanční správa opět vyjede do obcí a pomůže s vyplněním přiznání. Kam všude přijede?
Začínající podnikatel: Základní pojmy z účetnictví
OSVČ senioři letos prvně v přehledech uplatní slevu na pojistném. Víme, jak na to
Chování na pracáku má svá pravidla. Porušit je ale může i úřad sám
Zaměstnanci mají poslední šanci vyhnout se daňovému přiznání
6. 3. 2020 18:57
Dobrý den
prosím potřebuji poradit, již jsem zoufalá.
Včera jsem pokládala dotaz ohledně RZD a uplatnění zvýhodnění na děti. Vyšlo mi z toho, že než provádět RZD bude pro zaměstnance výhodnější DP. Nyní jsem se zamotala do určení pořadí dětí a vyplnění přiznání.
Ve společné domácnosti bylo v roce 2019 po celý rok jedno dítě družky a druhé, nově narozené od března 2019 společné. Nicméně poplatníci do manželství vstoupili až 8/2019.
Na starší dítě si žena uplatňovala slevu po celý rok, ale jelikož neměla příjmy, tak ji využila jen minimálně. Na mladší dítě neuplatňoval nikdo.
Myslím, že správné bude uplatnění u ženy na starší dítě za období 1-8/2019 a u muže 9-12/2019 a mladší dítě 3-12/2019.
Podle toho, co jsem přečetla na stránkách FÚ, bych měla " vypořádat" nejdříve společné dítě a potom " vyženěné".
Starší dítě - pořadí první v měsících 1a2 a druhé 3-12
Mladší dítě - pořadí první v měsících 3-12
Jen nevím, zda jsem to správně pochopila .-(
Moc děkuji, už mám zamotanou hlavu.